Luni, 22 Noiembrie 2010 22:42

SuperBlog 2010 - Etapa XXXVI

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Scrie un post în care să descrii ce face colecţia ASUS Karim Rashid diferită de restul netbook-urilor."

KARIM RASHID... RELOADED

Sunt pro-netbook-uri. La începutul anului am optat pentru achiziţionarea unui netbook ASUS SeaShell (graţie voucherului câştigat la SuperBlog 2009). De ce? Pentru că este ergonomic, mic, uşor şi multifuncţional. Pe lângă faptul că îl utilizez ca şi computer „în toate drepturile”, îl văd şi ca pe o extensie a HDD-ului notebook-ului pe care îl am, dar şi ca pe un e-book reader, cu care pot să mă plimb nestingherită prin parc sau pe la pub-uri, pe care îl iau în pat şi citesc tolănită cărţi în format digital.
(Despre noile netbook-uri de lux de la ASUS, din colecţia Karim Rashid am scris la un alt concurs, aici.)

Karim Rashid este un designer renumit, care a avut curajul de a îmbina catwalk-ul cu tehnologia şi de a aduce un suflu nou în lumea IT&C. Astfel a luat naştere netbook-ul ASUS 1008P "Karim Rashid". Acest netbook are o prestanţă deosebită. "Techno-chic" spun unii.

ASUS Karim Rashid Pink
De ce sunt aceste nebook-uri atât de speciale? În primul rând datorită aspectului. Designerul Karim Rashid şi-a lăsat amprenta creativă asupra exteriorului: un model elaborat, ondulat, format din celule despărţite de şanţuri, cu valuri ce urcă si coboară pe toată suprafaţa, creează o impresie vizuală şi tactilă unică.

ASUS Karim Rashid Brown1
Disponibil în roz şi cafeniu, nebook-urile ASUS sunt acoperite pe toată suprafaţa cu un material rezistent. Cel roz este glossy, iar materialul din care este realizat reflectă lumina, jocul umbrelor între şanţuri şi vârfurile planurilor, atrăgând privirile. Cel cafeniu este acoperit cu două straturi, unul inferior – maro-cafeniu cu străluciri aurii, şi unul superior – din lac cauciucat, pentru o mai bună aderenţă, şi pe care nu rămân amprente. Este fin şi cald la atingere.

Dar nu numai designul îl diferenţiază pe micul 1008P faţă de alte computere. Ecranul LCD este protejat cu un filtru de sticlă, iluminat cu LED-uri, permite o autonomie sporită. În plus, diagonala de 25 de centimetri permite o navigare mai uşoară a documentelor, fără a fi nevoie să apelăm la scroll în lateral. Ecranul încorporează o cameră web performantă şi un microfon situat lângă aceasta.

Tastatura "Chiclet" oferă posibilitatea unei scrieri rapide a e-mail-urilor sau a diverselor documente. Porturile sunt ascunse prin nişte căpăcele în aceeaşi culoare ca şi restul carcasei, pentru a nu face notă discordantă.

ASUS Karim Rashid Pink Set
Memoria de 1GB şi HDD-ul de 250 GB îl fac să rivalizeze cu oricare „frate” mai mare. Având Wireless, Bluetooth, porturi USB şi slot pentru card de memorie, notebook-ul Karim Rashid este un centru multimedia "la purtător", în numai 2,6 cm grosime (la punctul cel mai înalt) şi 1 kg greutate.

ASUS Karim Rashid Brown Set
Netbook-ul vine cu accesorii demne de un produs de lux, şi anume un mouse optic şi o husă de protecţie în aceeaşi culoare. Este un computer high-quality, în care merită investit nu numai pentru a face un fashion statement, ci şi pentru toate specificaţiile tehnice descrise mai sus, care cu siguranţă au captat atenţia multor persoane, care vor un netbook ce se mulează pe necesităţile actuale: pentru şcoală, serviciu, social media, blogging, e-reading, în conceperea şi editarea diverselor articole etc.

Acest articol a fost scris pentru etapa 36 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 689 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi