Marți, 23 Noiembrie 2010 00:09

SuperBlog 2010 - Etapa XXXVII

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Fie că vrei un laptop pe care să-l foloseşti la birou, pentru gaming sau multimedia, ce ţi-ai dori tu de la acesta? Ce criterii ar trebui să îndeplinească pentru a fi alegerea perfectă?

Argumentaţi criteriile care stau la baza alegerii voastre (Exemplu: dacă unul din criterii este prezenţa unui procesor puternic, vrem să ştim şi de ce; dacă vă interesează numai aspectul, dorim să ne şi argumentaţi de ce este atât de important etc.).”
ASUS – UN NOTEBOOK PENTRU FIECARE

Am scris de atâtea ori despre laptopuri, încât aş putea recomanda şi cu ochii închişi unul, pe baza specificaţiilor tehnice, sau de design. Pentru că da, există şi oameni care îşi achiziţionează laptopul doar pe baza aspectului, nu a însuşirilor tehnice, aşa cum ar trebui (eu nu sunt una din acele persoane).

După cum am precizat în alte articole, primul meu laptop a fost Toshiba, însă acum vreau să vă vorbesc despre notebook-urile de la ASUS. Pentru mine, intrarea în lumea ASUS s-a făcut în 2008, o dată cu prima ediţie a concursului SuperBlog. De atunci şi până acum am ajuns să ştiu  multe lucruri despre produsele ASUS, despre strategiile lor de marketing, despre studiile de piaţă şi despre inovaţiile pe care le aduc mereu pe segmentul de IT&C.

ASUS G53JW
Un laptop ASUS nu e doar un computer, este un adevărat centru multimedia, fiind de real ajutor în diverse domenii. Pentru mine, contează foarte mult ergonomia dată de un astfel de produs, dar şi faptul că este ecologic, consumă mai puţin curent, deci poluează mai puţin. Iar ASUS nu duce lipsă de astfel de computere, ba din contră!

Nu ştiu câţi dintre voi au o rutină asemănătoare, dar dimineaţa, primul lucru pe care îl fac după ce mă trezesc (şi după ce, obligatoriu, consult telefonul mobil pentru a vedea cât e ora şi dacă am apeluri pierdute sau mesaje primite) este să deschid computerul, şi să îmi verific e-mail-urile (cele personale, de la Yahoo!, Gmail şi Axigen, plus cele de ordin „profesional”). Apoi, la o ceaşcă de cafea, de obicei cu lapte, trec în revistă informaţiile de pe portalurile de ştiri, intru pe blog, Twitter şi pe Facebook, conversez cu lumea pe Y! Messenger sau Skype etc. Deci, notebook-ul trebuie să aibă acces la Internet şi obligatoriu wi-fi, altfel e nefolositor, dar şi webcam şi microfon încorporate.

Placa de bază, placa grafică şi procesorul contează în măsura în care îmi permit să fac multitasking cu programe solicitante din punct de vedere grafic (editare foto deocamdată), îmi permit să mă distrez cu game-uri complexe şi să vizionez filme în HD. Display-ul ideal e cel cu LED-uri, care luminează puternic şi consumă puţin (ecologic), cu rezoluţie mare şi culori vibrante, iar sunetul, cât mai clar, în HD şi surround (mă gândesc la ultimele laptopuri de la ASUS, seria N, care pun accentul pe calitatea sunetului).

ASUS NX90JQ
Pentru munca mea de zi cu zi (tehnoredactare şi editare text, însă şi blogging) sunt nevoită să lucrez atât în programele Office de la Microsoft (Word, PowerPoint, Excel şi Publisher), cât şi în unele mai complexe, de genul Adobe, QuarkXPress (editare presă scrisă) etc. Cu cât computerul duce mai multe programe de acest fel, cu atât sunt mai mulţumită. Bineînţeles că nu trebuie să-i lipsească unitatea optică DVD-RW, porturile USB (mai au apărut şi laptopuri cu USB 3.0), sloturile pentru diverse tipuri de carduri, jack-ul pentru căşti, ieşire HDMI Bluetooth etc.

Acasă, scot bateria din computer şi îl folosesc la curent. Atunci când merg undeva, îmi place ca bateria să aibă o autonomie cât mai mare – din acest punct de vedere, sunt mulţumită de laptopurile pe care le deţin.

Consider că ASUS îndeplineşte criteriile şi celor mai dificili utilizatori de notebook, având câte un computer pentru fiecare: elev / student, jurnalist, scriitor, om de afaceri, gamer, programatori, dezvoltatori de soft şi alţii.

Acest articol a fost scris pentru etapa 37 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 697 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi