Duminică, 30 Octombrie 2011 20:31

SuperBlog 2011 la jumătatea competiţiei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Pentru că sunt partener media la ediţia din acest an a concursului SuperBlog, m-am ferit să postez comentarii, să apreciez sau depreciez articolele participanţilor, tocmai pentru ca să păstrez o relaţie echidistantă faţă de aceştia. După cum unii probabil ştiu, am un număr de prieteni care participă la acest concurs şi nu doresc să las impresia că ţin partea cuiva.

Am ajuns la jumătatea concursului; am citit destule articole înscrise în SuperBlog 2011 pentru a-mi permite să ofer câteva sfaturi – pertinente, sper eu – care se adresează tuturor celor rămaşi în concurs, indiferent de ce loc ocupă în clasamentul actual.
  • abordarea temelor pentru concurs trebuie să denote eleganţă;
  • articolele să fie aranjate în pagină, despărţite în paragrafe sau redactate cu aliniate;
  • fiecare paragraf sau aliniat să adreseze o idee distinctă, dar la obiect;
  • verificarea cu atenţie a ortografiei şi vocabularului (am găsit scăpări chiar şi la bloggerii care ocupă primele poziţii în clasament);
  • vulgaritatea nu îşi are şi nu îşi va avea locul niciodată într-o astfel de competiţie (altfel spus, cu cât bloggerul e mai vulgar şi mai "din topor", cu atât va avea mai puţine şanse în a se apropia de finalul concursului şi de o poziţie de vârf);
  • propoziţiile nu vor începe niciodată cu "deci" – decât dacă se conchide ceva;
  • când cineva face referire la un nume de film, de scriitor sau actor, e bine să se intereseze cum se ortografiază în mod corect (spre exemplu, am citit într-o postare o menţiune referitoare la serialul Star Treck – corect fiind Star Trek);
  • trecerea prin toate timpurile verbale ale limbii române într-un singur articol e extrem de deranjantă; trebuie să se ţină cont de poziţionarea poveştii în timp şi de regulile minime de redactare a unui articol, unui eseu, unei povestiri etc.;
  • se caută originalitate şi creativitate, dar în acelaşi timp simplitate în modul de redactare şi de structurare al articolului; susţin evitarea construcţiilor pretenţioase, academice, însă şi a expresiilor de cartier.

Le recomand concurenţilor să citească foarte atent fiecare cerinţă a probei şi să scrie în aşa fel încât să pună pe primul plan produsul căruia îi fac reclamă, atât din perspectiva producătorului, cât şi a potenţialului cumpărător.

De asemenea, am observat, cu tristeţe, lipsa de clasă, de eleganţă – am menţionat mai sus acest cuvânt şi consider că este trăsătura cea mai importantă de care trebuie să dea dovadă un blogger într-un astfel de concurs; eleganţă în modul de a scrie, de a se comporta şi de a dialoga cu organizatorii, sponsorii şi ceilalţi participanţi – şi de bun simţ a unora dintre concurenţii SuperBlog de anul acesta. Atacurile lor nejustificate, schimburile dure de replici şi nemulţumirea continuă mă face să mă gândesc că aceşti "bloggeri" sunt doar cu gândul la premiu, pe care vor să-l obţină cu muncă puţină, articole mediocre şi dovada lipsei celor "7 ani de-acasă".

Mai este o lună din SuperBlog 2011, o lună în care concurenţii vor lupta să ajungă mai sus, să muncească mai cu râvnă şi să se claseze pe un loc cât mai bun. La final, vor rămâne doar cei care au dorit cu adevărat să exceleze în ceea ce fac… Succes în continuare tuturor şi fie ca cel mai talentat blogger să câştige!

În loc de încheiere, lansez în mod deschis invitaţia organizatorilor SuperBlog – SwissPlan.biz, sponsorilor ASUS, Edimax şi real-, Hypermarket, partenerului media MoneyWatch.ro şi câştigătorului ediţiei 2011 să scrie câte un guest post pentru acest blog la încheierea concursului.
Citit 774 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Claudia - SwissPlan
Alexandra: Multumim pentru invitatie. Vom fi onorati sa scriem un guest post pe blogul tau. Speram ca participantii la SuperBlog 2011 sa ia aminte la sfaturile tale. Ar avea doar de castigat din asta si am avea toti parte de o competitie mai frumoasa, cu mai mult fair-play - deci, mai productiva. Sa ne regasim cu bine la finalul SuperBlog 2011! :)
31-10-2011 02:12 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Liviu Marica
O sa desemnam pe cineva suficient de talentat pentru a onora invitatia ta. :)
31-10-2011 12:22 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Superblog. Părerea unui om care participă de trei ani | Octo Cat
[...] aia, antisocială, să mă împrietenesc. Să dau câteva exemple? Păi, ia să vedem, Minodora, Alexandra… iar de de parte cea mai strânsă prietenie am legat-o cu Iulia Hazlii (un om absolut [...]
07-11-2011 15:04 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Claudia si Liviu Marica: Abia astept! :) Cu siguranta, va fi placerea mea sa public articolele, oricine le-ar semna.
08-11-2011 13:26 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 valeria
superCE? :))))))))))))))
20-11-2011 14:06 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi