Miercuri, 22 Octombrie 2008 16:58

SuperBlog2008 - Etapa 13

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
ROUTER-UL – O NECESITATE!

Eşti fericit. Săptămâna trecută ţi-ai făcut un cadou special: propriul tau notebook! Gata cu certurile inteminabile dintre tine şi fratele tau – cine stă mai mult la computer (desk), cine se joaca World of Warcraft sau cine are de scris referate! Însă e nevoie de o singură ajustare, pentru ca totul să fie perfect!
Unul dintre magazinele online preferate, OneStop.ro, îţi prezintă o ofertă pe care nu o poţi refuza: router-ul Edimax BR-6204Wg, cu dimensiunile de 30 x 187 x 100 mm, ce cântăreşte mai puţin de un kilogram. Îl achiziţionezi fără a sta pe gânduri!

Având 4 porturi LAN (Local Area Network) şi 1 port WAN (Wide Area Network), îţi faciliteaza trecerea de la cablu/modem la Internet wireless (fără fir); astfel, beneficiezi 100% de notebook-ul tău!

Cu securitate NAT/NAPT IP Sharing, SPI Anti-DoS Firewall and Virtual Server/DMZ 64/128 Bit Key Length WEP Encryption, router-ul îţi urează bun venit în comunicarea rapidă wireless. În acest mod, te poţi bucura de acces la Internet sau la reţele locale în orice încăpere a casei – fratele tău nu te mai enervează cu muzica imposibilă pe care o ascultă, musafirii nu te mai deranjeaza în timp ce îţi pregăteşti eseul pentru ziua următoare sau în timp ce urmăreşti noul episod din "CSI: Miami" (cu rata de transfer de 54 Mbps, download-ul devine o plăcere!). De fapt, poţi să te retragi şi în cămară, între borcanele cu gem şi murături – cât timp foloseşti Internetul, ce îţi pasă unde stai!

Degeaba le explici părinţilor că aparatul Edimax are caracteristici ca Special Applications Suport (Port Triggers), System Status (Port Connectivity, DHCP MAC/IP Mapping), WDS, DHCP Server, Security Log, Firmware Upgrade Suport, şi WISP, VPN Pass Through (IPSec/PPTP) Suport, care sunt esenţiale pentru un router! Ei îl privesc cu resemnare, gândindu-se că pe vremea lor viaţa decurgea la fel de bine fără tehnologiile complicate. Bunicii în schimb îşi fac cruce şi se arată deosebit de interesaţi de maşinăriile "SF" pe care le posedă nepoţii.

Router-ul nu mai este de mult timp un moft, ci o necesitate! Spor la comunicarea fără fir şi la transmiterea de date şi informaţii!

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog2008, iniţiat de PCNews.ro.
Citit 738 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi