Marți, 28 Octombrie 2008 20:41

SuperBlog2008 - Etapa 15

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
SCAPĂ DE PLICTISEALĂ NAUFRAGIULUI CU ASUS

Ziua 273…

Continui jurnalul de naufragiat.

Nimic. Linişte în larg, doar pescăruşii îşi fac de cap deasupra oceanului. În continuare singuri. Azi-noapte am avut parte de furtună. Groaznic! Coliba ne-a fost distrusă. Noroc cu X, a ridicat-o din nou, în mai puţin de o jumătate de zi! Am ajutat şi eu la refacerea paturilor şi măsuţei. Ne gândeam la confortul de acasă; aici ne mulţumim cu pereţi de paie şi frunze de palmieri, crengi şi muşchi. Suntem un fel de Robinson Crusoe în varianta modernă. Şi suntem doar 2...
Ziua 275...

Deschizând ochii de dimineaţă... o surprinză! O parte din bagajele de pe vasul de croazieră au fost aduse la mal de curenţii oceanici (probabil din cauza furtunii). Printre ele s-a aflat şi geamantanul meu cu aparatul foto, trepiedul, lentilele, laptop-ul... Eram sigură că toate au fost distruse, dar ca norocul, apa nu s-a înfiltrat deloc!

Am tras bagajele pe nisip până la colibă. X a aruncat tot ce era de prisos, zdrobit sau stricat de apă. Cel mai mult m-am bucurat de aparatul de fotografiat... Pozele realizate cu acesta m-au ajutat să câştig nenumarate premii internaţionale de fotografie artistică.

Desi era intact, X m-a sfătuit să arunc laptop-ul (un Asus G2PC-7R004), neavând nicio utilitate pe insula aceasta de la capăt de lume. I-am replicat aspru că notebook-ul reprezintă 4.4 kilograme de civilizaţie şi nu l-aş arunca nici dacă ar fi o relicvă!

Se lasă întunericul, iar eu sunt în continuare captivată de ceea ce am (re)găsit.

Ziua 276...

Abia am închis ochii azi-noapte. Prin minte mi-a trecut o idee genială. X este la fel de entuziasmat. Vom construi nişte panouri solare, pentru a alimenta cu energie aparatul foto şi notebook-ul. Imediat de apucăm de treabă!

Ziua 289...

Am reuşit! Am construit panourile solare din ce am avut la îndemână (X şi-a sacrificat ceasul digital… dar totul e pentru supravieţuire). Emoţii la încărcarea aparatelor electronice. Totul e OK! Sper ca instantaneele (puţine, pentru că am rătăcit cardul de memorie) pe care le-am realizat şi le voi realiza să îmi aducă un Pulitzer.

Se înserează. Am pornit notebook-ul. Bateria Li-Ion, 8 celule, 4800 mAh se comportă excelent. Impresionat de display-ul ColorShineWXGA+ TFT, de 17 inchi, cu rezoluţie de 1440 X 900 pixeli, X mi-a cerut detalii despre Asus. I-am explicat că are un procesor T7200 Intel Core 2 Duo, cu frecvenţa de 2000 MHz...

Pentru prima dată în nu ştiu câte luni, am ascultat muzică în High Definiton. Nişte cântece de la ABBA, ca să ne aducem aminte de era disco. Am ales să ne uităm la un film de animaţie – nu ştiu de ce, dar cele de aventură ne stăteau în gât! Chipset-ul video este ATI Mobility Radeon X1700, tipul de memorie VRAM şi capactitatea memoriei de 512 MB. X s-a mirat cum de am atâtea fişiere stocate în Asus. Când a auzit că memoria RAM (DDR2 667Mhz) standard este de 2048 MB, ca hardul cu interfaţă SATA si cu viteza de rotaţie de 5400 rpm are o capacitate de 160 GB, a devenit un fan instant al notebook-ului. Inainte de culcare, mi-am câştigat porecla de "IT geek".

Vreau acasă!

Ziua 302...

Măcar dacă aş avea nişte DVD-uri, să îmi transpun fotografiile din aparat! Degeaba, unitatea optica DVD RW Super Multi LightScribe stă nefolosită şi mi se rupe sufletul... Dispune de 5 porturi USB 2.0! Nici măcar un memory stick nu am găsit între bagaje... Ce să mai zic de celelalte porturi: 1 x DVI, 1 x Microphone-in, 1 x Line-out (SPDIF), 1 x VGA, 1 x DVI-D, 1 x IEEE 1394, 1 x RJ-45, 1 x S-Video, 1 x AV-in. Plus un slot de extensie ExpressCard!

X m-a întrebat de ce scriu toate detaliile tehnice în jurnal. Scriu să treacă timpul, să nu mă gândesc la cei de acasă, care probabil ne-au dat dispăruţi pe vecie. Suntem izolaţi pe o insulă a nimanui.

E timpul să mâncăm. Avem peşte prăjit. E meritul lui X, eu nu ştiu să pescuiesc, să vânez sau să gătesc. În materie de mâncare îmi aduc aportul prin colindatul insulei în lung şi în lat după fructe.

Ziua 334...

Prima însemnare în calitate de fost (!!!) naufragiat. Scriu de pe vas. Ne-au salvat acum două zile! Vaporul a ajuns din greşeală aproape de ţărm; o altă furtună le-a dat peste cap sistemul de navigatie. Ghinionul lor, norocul nostru! De atunci am tot petrecut, de bucurie şi emoţie. Ne apropiem de primul port. Într-o ora vom ajunge, spune capitanul. Am înţeles că suntem caz internaţional - dispariţia yacht-ului de croazieră a făcut înconjurul lumii. Credeau că eu şi X suntem morţi.

Am reuşit să îmi copiez preţioasele poze pe DVD. Am prins chiar şi conexiune la Internet, prin opţiunea wireless de la Asus. Voiam să intru pe un program de chat, să îmi pornesc microfonul şi camera web de 1.3 M incorporate, dar am reuşit să scriu doar "Suntem teferi! Venim acasă!"

Notebook-ul Asus Asus G2PC-7R004 este disponibil pe site-ul MarketOnline.ro.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog2008, iniţiat de PCNews.
Citit 735 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi