Sâmbătă, 01 Noiembrie 2008 21:43

SuperBlog2008 - Etapa 17

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
NOTHING MORE AND NOTHING LESS THAN… CANON

De cele mai multe ori, o poza chiar face cât "o mie de cuvinte". Un instantaneu al unui peisaj, al unei persoane sau clădiri poate captura esenţa unui deceniu ori secol.

Îmi place să fotografiez. Îmi doresc să pot face fotografii artistice, să surprind momente rare, spectaculoase, sau pur şi simplu cotidiene.
Aparatul foto digital pe care îl deţin nu este performant – îi lipsesc multe opţiuni esenţiale: focalizare, oprirea automată a blitz-ului, lumina puternică pentru fotografiere în intuneric etc.

Visez de mult timp la un aparat Canon, brand care produce printre cele mai bune aparate fotografice din lume.

Navigand pe site-ul eMAG, m-am oprit asupra aparatului foto Canon EOS 450D. Este un DSLR, adică Digital Single Lens Reflex. Potrivit Google, imaginea din lentile se reflectă printr-o oglinda în vizor – văd ceea ce vede lentila aparatului. E un lucru grozav, considerând că de multe ori am rămas dezamagită când am transferat pozele din aparat în computer şi am constatat că nu am surprins cu exactitate tot ce doream.

În plus (un maaaare plus), pot să fotografiez 45 de frame-uri (imagini) o dată, astfel încât să nu pierd nimic dintr-un moment important, fie el zi de naştere, concert de muzică, spectacol de circ şi aşa mai departe. Este excelent pentru fotografierea artificiilor, având un timp de pornire de 0,1 secunde. Aparatul pe care îl deţin are un timp de pornire mult mai lung; până apuc să apas butonul de declanşare, pierd bunătate de artificii colorate.

Fiind digital, Canon-ul are o mulţime de opţiuni interesante, printre care amintesc Anti Red-Eye, Auto Anti Red-Eye (s-a terminat cu pozele în care subiecţii apar cu ochii roşii!), Slow Sync... Îmi place că oferă opţiunea de focalizare manuala (pe lângă cea auto), deci mă învaţă să "simt" imaginea. Foarte bine pentru un fotograf amator! Posedă un ecran destul de mare, de 3 inches (7.62 centimetri), autofocus în 9 puncte, sistem de curăţare automată a senzorului. În funcţie de starea vremii, reglez aparatul pentru timp însorit, noros, întunecat, luminî fluorescentă, blitz (flash).

Nu mă pricep la alte detalii tehnice, îi las pe cei de la eMAG să mă lămurească, ei sunt profesionişti; cu siguranţă vor răspunde oricăror întrebări despre Canon EOS 450D.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog2009, iniţiat de PCNews.
Citit 534 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Galerie de imagini

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi