Miercuri, 05 Noiembrie 2008 22:00

SuperBlog2008 - Etapa 19

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
ARIGO – HI-TECH ALL AROUND

Nu obişnuiesc să fac cumpărături on-line. Primul motiv este că nu îmi permit (deocamdată nu am un loc de muncă, deci banii sunt oriunde, în afară de buzunarul meu), iar al doilea este că până în urmă cu foarte puţini ani, piaţa de magazine on-line era inexistentă în România. Mai nou, au apărut numeroase site-uri româneşti de Internet shopping, fiecare specializându-se pe un domeniu anume. Azi voi vorbi puţin despre unul dintre aceste site-uri: arigo.ro. Arigo.ro comercializeazţ produse de IT&C.
De fiecare dată când intru pe un site, primul lucru de care ţin cont este, fără doar şi poate, impactul vizual. Exista numeroase pagini web cu design complex, foarte încărcat, şi cu o cromatică puternică. Personal, detest culorile stridente, fluorescente sau textele scrise într-o nuanţă care abia se distinge, abundenţa de reclame ori de bannere flash.

Din acest punct de vedere, Arigo primeşte de la mine o bilă albă. Cromatica e "cuminte" – alb şi gri cu nuanţe vesele de verde şi portocaliu, foarte fresh şi deloc kitsch.

Pagina de intrare (home page) e astfel structurată încât să permită o navigare uşoară. La o primă aruncare a privirii în pagina, am observat cât de variată este oferta site-ului. În stanga avem lista de produse comercializate, pe categorii (ex: Sisteme, Componente PC, Foto & Video etc.), fiecare categorie fiind împărţită în subdomenii (ex: Sisteme: Notebook, Accesorii Notebook, Sisteme Desktop etc.),

arigo 1
iar mai jos, lista producătorilor.

arigo 2
Plimbându-mă prin magazinul virtual, am constatat că oferta este pentru toate buzunarele. Produse mai ieftine, produse mai scumpe, produse aflate la promoţie... (ultimele afişate în partea dreaptă a paginii).
Un click pe secţiunea Telecomunicatii şi am ajuns la Telefoane mobile, un alt click pe Notebook şi m-am pierdut în gama largă de laptop-uri. Specificaţiile tehnice la fiecare produs sunt mai mult decât mulţumitoare: de la preţ, aspectul exterior (design, culoare), tipul de display (ecran, rezoluţie, culori), sistemul de operare, tipul de baterie, la acccesorii sau alte specificaţii. În caz că am nelămuriri în legatură cu un produs, pot să îl compar cu un altul ori să solicit informaţii suplimentare – mi se oferă inclusiv un link către pagina producătorului.

Dupa cum am menţionat, paleta de produse comercializate e largă. Însă nu am găsit, în categoria Accesorii pentru Notebook, ecran protector sau protecţie pentru tastatură. Am constatat şi lipsa din oferta unui mare brand producator IT&C, şi anume Apple. Poate cei de la Apple îşi vând produsele doar pe anumite site-uri; nu ştiu, nu sunt expert – cred că prezenţa brandului între paginile Arigo.ro ar fi un plus. Per total, Arigo e un web site profesionist; merită de trecut la favorite, măcar pentru a vedea noutăţile din hi-tech.

Vă invit să vizitati site-ul şi să poftiţi la cumpărături dacă vă fac cu ochiul un produs, doua, trei...

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog2008, iniţiat de PCNews.ro.
Citit 502 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi