Luni, 10 Noiembrie 2008 17:58

SuperBlog2008 - Etapa 20 (I)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
AMD – ADVANCED MICRO DEVICES!

Procesoare în stânga, procesoare în dreapta! E dificil să îţi alegi desk computerul/notebook-ul când ai atâtea criterii de urmărit. Cel mai important este procesorul, inima în funcţie de care se ghidează toate celelalte "ware"-uri ale computerului.

În 2003, când am achiziţionat PC-ul, nu ştiam mai nimic despre computere, însuşirile acestora sau detalii tehnice. Procesorul era (şi încă mai este – yaay!) un AMD Duron. Bineînţeles că habar nu aveam cu ce se mănâncă şi l-am întrebat pe fratele meu, care la vremea respectivă mi-a explicat, pe scurt, că e cam la fel cu un processor Pentium, dar puţin mai diferit. Smile M-am mulţumit cu explicaţia şi atât a fost. Între timp, am observat însă diferenţele dintre computerele cu procesoare Pentium şi cele cu procesoare AMD.
La şcoală şi pe la prieteni am dat doar de Pentium-uri, care mi se păreau un coşmar: se blocau, se reboot-au, treceau minute bune până se deschidea un program sau o pagină de Internet. Pe când la al meu, totul mergea smooth. Între timp, am îmbunătăţit performanţele PC-ului adăugându-i RAM, dar în esenţă, a rămas acelaşi.

Foloseşte mai puţină energie decât alte procesoare (se îndreaptă înspre zona "green" a ecologiştilor); cu toate acestea, performanţele audio-video sunt net superioare procesoarelor Pentium. Nu am avut niciodată probleme la gaming (sacadare, restart); fiecare joc instalat a primit "runs OK" din partea fratelui meu.

Se pare ca investiţia facută în 2003 a dat roade. Când voi cumpară următorul PC, voi avea cu siguranţă în vedere procesorul; voi alege AMD, chiar dacă e mai scump decât altele. Pentru o calitate excelentă, merită un ban în plus! Vorba aceea, ofertele sunt "pe toate gardurile", dar ca să ştii ce să cumperi, trebuie să ştii ce vrei şi ce să cauţi.

Nici acum nu ma încurc în termini tehnici şi bănuiesc că nici tu, cititorule, nu eşti as în IT&C, dar e imperativ să ştii ce doreşti de la computer-ul de acasă, de la cel de la birou sau de la un laptop. De aceea, te invit să vizitezi câteva magazine online de specialitate, în speranţa că vei găsi un processor adecvat necesităţilor tale.

MagazinulTau oferă procesor AMD Athlon Single-Core AM2 cu frecvenţa de 2200 MHz, cache L1 128 kb şi cache L2 1024 kb.

MarketOnline are în stoc AMD Athlon X2 Dual-Core 5050e pentru desktop, Socket AM2, Nucleu Brisbane, cu un consum de 45 W.

Arigo momeşte clienţii cu AMD Turion 64X2 Mobile, frecvenţa 2000 MHz, tehnologie de fabricaţie 0.09 microni.

OneStop pune la bătaie procesorul AMD Phenom 8450 Triple-Core, cu frecvenţa processor 2100 MHz, cache L2 1532 kb, protecţie virus şi cu tehnologie cool’n’quiet (din gama "shhh!").

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog2008.
Citit 609 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Galerie de imagini

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi