Miercuri, 12 Noiembrie 2008 00:14

SuperBlog2008 - Etapa 20 (II)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
INOVAŢII 2.0

Finalul. Probabil cel mai greu. Nu am pretins niciodată că aş fi un expert în IT&C. Nu sunt. Sunt doar pasionată… dar pasiunea mea e departe de a fi exhaustivă. De aceea, etapa e dificilă, rezumându-se la comentarea părîilor/performanţelor tehnice ale unui produs sau altul.

După cum am precizat în prima parte a Etapei 20, produsele AMD sunt superioare celor Pentium din mai multe puncte de vedere. În funcţie de dorinţele noastre, ale clienţilor (căci "the customer is important – the customer is always right"), când ne algem computerul, o facem în funcţie de procesor, placă video, placă de bază etc.
Pentru gamer-ii împătimiţi, recomand procesorul AMD Phenom X4 9950 Black Edition, de la MarketOnline. Are la bază o arhitectură de 65 nm, o frecvenţă de 2.6 Ghz şi 4 unităţi a câte 512 kb L2 cache şi 2048 kb L3 cache. Transforma orice joc într-o experienţă intensă: high-quality audio, grafică intensă, sacadare nivel zero. E pe placul fratelui meu, "pilot de teste" pentru jocurile de acţiune, gen Max Payne, Need for Speed, Counter Strike...

MagazinulTau are oferte deosebite pentru cei care aşteaptă de la desk-uri, notebook-uri, telefoane mobile, PSP şi PDA o claritate de cristal a ecranului. Placa video HIS ATI PCI-E HD4850, chipset video Radeon HD 4800 PCIe Series. Procesorul grafic are frecvenţa 625 Mhz, capacitate memorie 512 Mb, cooler cu răcire activă, sistem de operare minimal Windows XP ready şi alimentare separată.

Pasionatii de filme în HD pot căuta pe OnSite un laptop pe măsura doleanţelor. Eu am găsit notebook-ul Asus F5Z-AP055D, cu procesor AMD PUMA Athlon64X2 QL60 şi cu placă video ATI Mobility Radeon HD3200. Îmi imaginez că grafica în high definition şi 3D face din orice film / game / prezentare de afaceri la nivel înalt o experienţă superbă. Mă includ în lista celor ce îşi doresc un astfel de laptop, pentru simplul fapt ca secolul 21 are nevoie de inovaţii pentru a se dezvolta pe mai departe şi vreau să fac parte din cei ce deţin o astfel de tehnologie 2.0.

Placa de bază ("motherboard") este un factor deosebit de important atunci când vrei să schimbi o alta mai veche sau când cumperi un PC. Pe eMAG am găsit Placă de baza DFI LP DK 790FXB-M2RSH, fabricaţie de calitate, că doar e AMD. Pentru că nu doresc să copiez toate specificaţiile (sunt în mijlocul unui proces creativ, până la urmă), te poftesc la surf pe valurile Internetului, să te decizi asupra produselor care vor transforma desk computerul sau laptop-ul tău în performanţă.

Să nu uiţi să presari câteva click-uri pe ici, pe colo, şi să vizitezi recomandările făcute de mine în acest ultim post pentru Etapa 20 a concursului SuperBlog2008.
Citit 678 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Galerie de imagini

Comentarii   

Permalink 0 Mike
Uăi, Doamne, câte puncte ai în concurs :D Felicitări!!! >:D<

M
21-11-2008 12:27 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi