Marți, 07 Octombrie 2008 21:03

SuperBlog2008 - Etapa 8

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
O ALTFEL DE PERSPECTIVĂ ASUPRA MUZICII, LA OKTAL.RO

Moda retro revine, însă tehnologia progresează! De aproximativ 30 de ani, moda şi tehnologia s-au intersectat, la început timid, ca un moft al tinerilor visători la un viitor complex şi de neînţeles în acea vreme. Muzica, mai ales muzica a fost muza creaţiei în domeniile amintite.
Mai ţii minte casetele audio – cele de 40, 90 sau 180 de minute, care îţi plâng acum prin sertare sau rafturi? Îţi făceau zile negre când li se încălcea banda în casetofon sau în walkman... Daaa, walkman! Inventat prin anii '80, era o cutie destul de greoaie, deşi cu dimensiuni mai mici decât ale casetofonului, şi îţi atârna inestetic la curea sau la buzunarele pantalonilor. Apoi CD-player-ele... Ah, vremea în care puteai să asculţi 80 de minute din muzica ta preferată... şi să te enervezi că sare CD-ul!

Trendul de azi în materie de music players complică simplificând. Din multitudinea de mp3 / mp4 player-e, Apple iPod Touch de 16GB este cu siguranţă printre cele mai performante aparate de acest gen. Uită de bateriile clasice care se terminau după ascultarea unuei casete audio sau unui CD. Acum ai o baterie reincarcabilă (port USB) cu litiu polimer, deci te bucuri de 22 de ore de muzică şi 5 ore de video (wow!). Poţi stoca mii de piese, zeci de videoclipuri şi/sau filme.

Designul iPod-ului e minimalist, butoanele au fost "uitate", în favoarea optiunii touch screen, ceea ce înseamnă că pentru a naviga în meniu trebuie să îţi foloseşti degetelele sau un joystick. Căştile discrete marca Apple sunt accesoriul potrivit pentru acest aparat ce cântăreşte doar 120 de grame.
În plus, poţi asorta iPod-ul în orice ocazie şi la orice îmbrăcăminte, fie că faci jogging, mergi pe bicicletă, eşti pe stradă, în pauze la şcoală, sau la cafenea.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog2008, iniţiat de PCNews.
Citit 698 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi