Vineri, 23 Decembrie 2011 23:45

Sună clopoţelul

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Când împodobeşti bradul, mai descoperi şi comori ascunse; azi, când puneam şnur în tortiţa globurilor, la bunica acasă, am dat din întâmplare de o foaie pe care era scrisă o poezioară de-a mea din 1996. Mai precis, din 16 decembrie 1996 (era datată sub ultimul vers).

Versurile sunt puerile, chiar şi pentru un copil de 11 ani – câţi aveam  la momentul respectiv. Eu uitasem că am compus-o şi a trebuit să o citesc de două ori pentru a-mi aminti momentul în care am scris-o: înainte de o serbare şcolară cu tematică "crăciunească".
Sună clopoţelul


Sună clopoţelul iară

Oare ce veste-i în ţară?

"E Crăciunul, tu nu ştii?

Cu daruri şi jucării

Şi cu veselii copii."


Şi iar sună clopoţelul

Oare ce s-a întâmplat?

De la Stea magii au aflat

Că s-a născut împărat

Prunc Iisus adevărat.


Clopoţelul argintiu

Sună iar cu glas zglobiu

Şi vesteşte bucuros

Că S-a născut Domn Hristos

Mesia cel luminos.


Era o vreme în care scriam versuri cu rimă, deşi acum nu mă regăsesc în ele. Însă tocmai acesta este farmecul copilăriei – naivitatea şi inocenţa cu care percepeam totul în jurul meu. Astăzi, poveştile şi magia acestor zile de sărbătoare primesc o altă semnificaţie şi sunt trăite la un alt nivel.
Citit 1003 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Nora Vaum
E frumoasă!
23-12-2011 23:55 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
Multumesc, Nora!
24-12-2011 00:00 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 rodica
Frumoasa poezie...si mai mult de atata. cred ca reintalnirea cu ea, ti-a readus multe amintiri placute din perioda Craciuniului copilariei tale. Sunt de acord cu tine cand spui ca povestile si magia zilelelor de Sarbatoare nu mai e ca odinioara, dar eu zic ca acum , in aceste zile sa ne lasam purtati de aripile ingerasilor si sa incercam macar sa reinviem farmecul de altadata al sarbatorilor.
24-12-2011 09:36 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi